Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilek Ölçüsü Alma

Bilek ölçüsü nasıl alınır hakkında detaylı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz. Bu sayede kolaylıkla ve basit yöntemler ile bilek ölçüleri bilginize ulaşabilirsiniz.  Bileklikler her daim şıklığın temsilcisi olarak kullanılan aksesuarlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Şık olmayı seven günümüz bey ve bayanları kombin seçimlerinde ne kadar titizlerse aksesuar konusunda da bir hayli dikkatli davranmaktadırlar. Bu nedenle kolye, küpe, yüzük ve bileklik modelleri onlar için ayrı bir yere sahiptir.

Yoğun olarak tercih edilen ve kullanılan aksesuarlar arasında yer alan bileklikler ile ilgili en büyük sorulardan biri satın alma aşamasında bileklik ölçünüzün bilinmemesidir. Standart modeller de kimi zaman ölçü gerekmezken kimi zaman ise gümüş bileklik ya da altın bileziklerde bilek ölçüsünün bilinmesi gerekmektedir.

Sizlerde aksesuarları satın alırken size lazım olan bilek ölçünüzü bu yazımızdaki teknikleri kullanarak öğrenebilir ve gönül rahatlığı ile aksesuar seçiminizi yapabilirsiniz.

Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Aksesuar ölçüleri kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bunun dışında boy ve kilo oranına göre bu ölçüler bey ve bayanlarda farklıdır. Bilek ölçüleri herkesin kilosuna göre değişmektedir. Genel anlamı ile vücut ölçüleri kendi için de belli bir orantıya sahiptir.

Kadınlara göre erkek bilek ölçüsü daha geniştir. Bu sebeple erkekler için tasarlanıp üretilen bileklik ölçüleri daha büyüktür. Gelin hep beraber bileklik ölçüleri için kullanabileceğiniz yöntemlere bir bakalım.

1.Çap Yöntemi:

Çap yöntemi ile internet üzerinden ya da mağazadan satın alacağınız bilezik ya da bileklik için gerekli olan ölçünüzü kolaylıkla öğrenebilir ve gönül rahatlığı ile siparişinizi verebilirsiniz.

Çap yöntemi ile ilgili bilgileri detaylı olarak maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz.

  • Öncelikle satın almayı düşündüğünüz bilekliği takacağınız kolunuza daha önceden takmış olduğunuz bir bileklik ya da bilezik varsa lütfen önce onu elinize alınız.
  • Sonrasında milimetre(mm) ölçüsü olan bir cetvel bulunuz.
  • Önceden kullanmış olduğunuz bileziği yatay olarak masaya koyunuz ve boydan boya bileziğin iç çapını ölçünüz. Ölçüm yaparken bileziğin metal kısımlarını dikkate almayınız. Bu işlem sırasında ölçüm yaparken bileziğin en geniş alanını ölçtüğünüzden emin olmalısınız.
  • Cetvel üzerinden denk gelen milimetreyi okuyunuz.
  • Son işlem olarak aşağıda yer alan ölçü skalasından ölçtüğünüz çap değerine karşılık gelen ölçüyü not alınız.

2.El Şekli Çevre Yöntemi

Bu yöntemde oldukça basit ve kısa süren bir yöntemdir. Sizlerde bu kolay yöntemi kullanarak doğru bilezik ölçünüze ulaşabilirsiniz. Gelin hep beraber el şekli çevre yöntemini inceleyelim:

  • Öncelikle elinizi tüm parmaklarınız birleşmiş olacak şekilde avuç içiniz yukarıya bakarcasına tutunuz. Daha sonrasında başparmağınızın ucunu serçe parmağınızın ucu ile birleştiriniz.
  • Daha sonra elinize alacağınız bir ip ile elinizin çevresini başparmak kökünüzün hizasında sarınız. İki ucun birleştiği alandan ipi kesiniz.
  • Milimetre(mm) ölçüsü olan bir cetveli elinize alarak ipi ölçünüz.
  • Ölçmüş olduğunuz bu değer sizin bilek ölçünüzü verecektir.
  • Aşağıda yer alan ölçü tablosundan da çevre değerine karşılık gelen ölçüyü baz alabilirsiniz.

3.Bilek Çevre Yöntemi

Bilinen ve kolayca uygulanan bilek çevre yöntemini kullanarak sizlerde kolayca bileklik ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Bu yöntem ile ilgili detayları aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Öncelikle elinize bir mezura ya da bir parça tel alınız. Bunları bulamazsanız bir parça kağıt ile de bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
  • Mezurayı ya da şerit kağıdı bileğinize sarın ve iki ucun birleştiği yeri kalemle işaretleyiniz.
  • Sonrasında elinize alacağınız milimetrik (mm) cetvel ile mezura ya da kağıt da işaretleme yaptığınız alanı ölçünüz.
  • Ölçerek bulmuş olduğunuz değer sizin bilek ölçünüzü verecektir.
  • Sonrasında ise aşağıda bulunan ölçü tablosundan çevre değerine karşılık gelen ölçüyü baz alabilirsiniz.



Erkek Bilek Ölçüsü

Erkekler yapı olarak kadınlara göre daha kemikli ve iri bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple erkekler için üretilen her bir aksesuar kadın aksesuarlarına göre daha büyüktür. Günlük hayat ve özel hayatlarında şıklığı elden bırakmak istemeyen beyler içinde tabi ki aksesuarlar oldukça önemli bir yere sahiptir.

Günümüz beyleri içinde yüzük ve bileklik gibi aksesuarlarının ölçülerini bilmek takı seçimi sırasında oldukça kolaylık sağlamaktadır.  Mağazalarda deneme yanılma yöntemi ile uygun aksesuarı bulmak elbette internet alışverişlerine oranla daha kolaydır.

Ancak internet üzerinden herhangi bir yüzük ya da bileklik seçimi yapacaksanız bilek ve parmak ölçünüzü bilmek size oldukça yardımcı olacaktır. Böylelikle doğru aksesuar ölçüsünü seçerek beğenmiş olduğunuz aksesuarları hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilezik İçin Bilek Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bilezik için bilek ölçüsü nasıl alınır sorusunun cevabını yukarıda belirtmiş olduğumuz yöntemleri kullanarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Sonrasında ise vakit kaybetmeden size uygun olan aksesuar tasarımları arasından seçiminizi yapmaya başlayabilirsiniz.

Aksesuar ölçünüzü bilmek size oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilir ve size uygun olan takılara hızlıca ulaşabilirsiniz. Bu yöntemleri kullanarak sevdiklerinizin de aksesuar ölçüsünü öğrenmeyi unutmayın deriz.

Özel günlerde size lazım olacak bu ölçüler işinize oldukça yarayacaktır. Tüm bu yöntemler sayesinde sevdikleriniz isabetli ve doğru aksesuar ölçüleri ile mutlu edebilir ve gönüllerinde bir taht kurabilirsiniz.

Bu yazımızın dışında birçok bilgiye sahip olan diğer blog yazılarımızı da incelemenizi öneririz.

Elmas İş gümüş tasarım atölyesi olarak sizlere hizmet vermekten mutluluk duymaktayız.

Her anınızda Elmas İş hep yanınızda…

Yorum Yap