Oniks Taşı Nedir? Faydaları & Özellikleri

Oniks Taşı Nedir?

Oniks taşı nedir sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilir ve oniks taşı faydaları nelerdir, oniks taşı nerelerde bulunur gibi pek çok sorununda cevabına bu yazımız ile ulaşabilirsiniz.

Oniks taşı İngilizce “Onix” olarak adlandırılmaktadır. Bir diğer isimleri de “Ayrılık Taşı” ve “Şans Taşı”dır. Bu taş yarı değerli taşlar arasında yer almaktadır. Oniks taşı ile yapılan takılarda kişiler tarafından severek ve beğeni ile kullanılan bu taş güzelliği ile de herkesi kendine hayran bırakmaktadır.

Oniks Taşı Özellikleri

Oniks taşı özellikleri başında genellikle siyah renkte olması gelmektedir.  Bu taş damarlı akik olarak da bilinmektedir. Kuvars grubunda yer alan oniks taşı farklı renklerde birçok katmana sahip olan bir taştır.

Ağırlıklı olarak siyah renklere sahip olan oniks taşı beyazdan siyaha pek çok renkte karşımıza çıkmaktadır. Bu renklerin dışında yeşil ve mavi renkte olan onikslere de rastlanmıştır.

Oniksin başka bir türü de “Sardoniks”tir. Bu taş ise kırmızının tonlarını içinde barındıran bir taştır. Genellikle sardoniks görünümü sebebi ile akikle karıştırılan bir taştır.

Sertliği 6,5-7 arasında olan bu taşın kimyasal formülü SiO2’dir. Camsı bir parlaklığa sahiptir. Oniks taşı özellikleri arasında bu taşın opak olması da yer almaktadır. Oniks taşı sertliği sayesinde takı, mücevher ve süs eşyası yapımında yoğun olarak kullanılmaktadır. Depresyona iyi gelmesi sebebi ile de oniks taşı yüzük ve oniks taşı bilekliklerde kişiler tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.

 

Oniks Taşı Faydaları

Oniks taşı faydaları saymakla bitmez. İlk sıralarda gelen faydası tabi ki kişiye enerji vermesi ve strese iyi gelmesidir. Diğer bilinen faydalarını oniks taşı faydaları başlığı altında maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz:

  • Kişide pozitif düşünceniz artmasını sağlar.
  • Enerji verir.
  • Topraklama taşı olduğu için strese karşı etkilidir.
  • Depresyonu azaltıcı etkileri vardır.
  • Kişinin kendine olan güvenini arttırır.
  • Nazara karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Obezite tedavisinde kullanılır.
  • Ayak rahatsızlıklarında tedavi edici etkisi vardır.
  • Kemik yapısı üzerinde etkilidir.
  • Zihin bulanıklığına iyi gelir.
  • Konsantrasyonun sağlanmasın da etkilidir.
  • Kadın erkek ilişkisinde denge sağlar ve ilişkiyi güçlendirir.
  • Göz tansiyonu rahatsızlıklarında iyileştirici etkisi vardır.
  • Cinsel dürtüleri azalmada etkilidir.
  • Fiziksel olarak duymayı güçlendirir.
  • Rahatsızlık hissedilen bölgeye konulduğu takdirde iyi geldiği bilinmektedir.

Görüldüğü üzere oniks taşı faydaları oldukça dikkat çekmektedir. Sizler de hem şık olmak hem de oniks taşı faydalarından yararlanmak için oniks taşlı aksesuarlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Oniks Taşı Nerede Bulunur?

Oniks taşı nerelerde bulunur diye soracak olursanız bu taş dünya genelinde Çin, Mısır, Meksika, Almanya, İtalya ve Madagaskar başta olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak çıkarılmaktadır.

 

Bu taş sertlik derecesi sebebi ile takı ve süs eşyası yapımında da yoğun olarak kullanılmaktadır. Günümüzde bey ve bayanların beğeni ile kullandıkları oniks taşı kolye tasarımları da oldukça talep görmektedir.

Güzelliklerinin yanı sıra oniks taşı faydaları ile de oldukça ilgi çekmektedir. Yarı değerli oniks taşı sayesinde pek çok derdinize çare bulabilir ve sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Özel günlerde ya da günlük hayatınızda size eşlik eden oniks taşlı aksesuarlarınız ile hem şık olabilir hem de kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Oniks Taşı Nasıl Kullanılır?

Oniks taşının bilinen faydaları sayesinde sizlerde kendinizi iyi hissedebilir ve hayatınızdaki stres ve sıkıntılardan bir nebzede olsa uzaklaşabilirsiniz. Bilindiği üzere değerli ve yarı değerli taşlar takı yapımında yoğun olarak tercih edilmektedir.

Doğal taşların faydalarını göstermesi içinde aslında takı olarak tercih edilmesi oldukça doğru bir tercihtir. Çünkü çoğu değerli ve yarı değerli taşlar tene temas ettikleri takdirde oldukça fayda sağlamaktadır. Örneğin; oniks taşı herhangi bir ağrınız var ise o bölgeye konulduğu takdirde ağrıyı azaltıcı etkiye sahiptir.

Bunun dışında evinizi stres ve kötü enerjiye karşı korumak isterseniz bir parça oniks taşını evinizin bir köşesine koyabilir ve kötü enerjiye karşı bir kalkan yaratabilirsiniz.  Gördüğünüz gibi örnekler çoğaltmak sizin elinizde.

Oniks taşı kullananlar genellikle hem şık olmak hem de fayda sağlamak adına bu taşı tercih ederler. Sizlerde değerli ve yarı değerli taşlar ile tasarlanıp üretilen aksesuarlı tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem göz kamaştıran hem de sağlıklı bir görüntü elde edebilirsiniz.

Oniks Taşlı Erkek Yüzük Modelleri

Şıklıklarına özen gösteren günümüz beyleri için aksesuarlar ayrı bir öneme sahiptir. Hem stil sahibi olmak hem de modayı takip etmek adına beylere eşlik eden oniks taşlı erkek yüzük modelleri de göz kamaştıran modelleri ile parmakları süslemektedir.

Klasik, modern ve spor modellerde tasarlanıp üretilen oniks taşlı erkek yüzükler her yaştan erkeğin favori aksesuarları arasında yerini almaktadır.  Asilliği temsil eden siyah rengi ile her daim ilgi çekici olan oniks taşlı gümüş aksesuarlar ile sizde şıklığınıza şıklık katabilir ve farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Özel günler de sevdiğim erkeğe ne alsam sorusu kadınları yer bitirir. Böylesi günlerde tercih edilecek hediyenin hem şık olması hem de karşı taraf için kullanabileceği bir şey olması oldukça önemlidir. Tercih edeceğiniz hediye alacağınız kişiyi yansıtıyor ve ona uyan bir hediye ise oldukça beğeni ile kullanılacağından şüpheniz olmamalı.

Bu gibi durumlarda kişiyi analiz etmeniz oldukça önemlidir. Eğer hediye seçimi yapacağınız kişi aksesuarı seven ve günlük hayatta bile tercih eden biri ise o zaman gümüş şık bir oniks yüzük onun için doğru bir hediye olacaktır. Aksi takdirde aksesuar kullanmayan bir sevdiğinize yüzük seçimi yapmak pekte doğru bir tercih olmayacaktır.

Oniks Taşlı Kadın Yüzük Modelleri

Oniks taşlı kadın yüzük modelleri gösterişli halleri ve şık tasarımları ile oldukça dikkat çekmekte ve beğeni toplamaktadır. Günlük hayatta ve özel hayatlarında kıyafet seçimlerine oldukça dikkat eden günümüz bayanları aksesuar seçiminde de bir o kadar titiz davranmaktadır.

Değerli ve yarı değerli taşlar ile tasarlanıp üretilen gümüş yüzükler her daim popüler aksesuarlar arasında yerini korumaktadır. Yarı değerli bir taş olan oniks kullanılarak tasarlanan yüzüklerde bayanlar tarafında bir o kadar tercih edilmektedir.

Hem asaleti hem de zarafeti temsil eden siyah rengi ile dikkatleri üzerine toplayan oniks taşlı aksesuarlar en şık halleri ile Elmas İş gümüş tasarım atölyesinde sizleri beklemekte.

Özel günlerde kendiniz ve sevdikleriniz için oniks taşlı aksesuarlar arasından seçim yapabilirsiniz. Böylece 925 ayar gümüş kullanılarak tasarlanıp üretilen oniks taşlı takılar ile şıklık yarışında bir adım önde olabilirsiniz.

Oniks Taşlı Aksesuarın Doğru Adresi Elmas İş

Elmas İş gümüş tasarım atölyesi olarak modayı takip eden ve şık tasarımlar tasarlayıp üreterek siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunmaktayız. Uzman kadromuz ile 1947 yılından bugüne sizler için aksesuar koleksiyonu hazırlamaktayız.

Sizler de özel günlerde ve günlük hayatınızda aksesuar koleksiyonlarımız arasından seçim yapabilirsiniz. Böylelikle hem modayı takip etmiş hem de şıklığınıza şıklık katmış olursunuz.

Tüm oniks taşlı yüzük modellerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

İsterseniz beğendiğiniz aksesuarlarımızı 10 ayar ve 14 ayar beyaz ya da sarı altın kullanarak da tasarlatabilir ve size özel olarak tasarlanıp üretilen takıları memnuniyet ile kullanabilirsiniz.

Müşteri memnuniyeti Elmas İş için her daim ilk sırada gelmektedir. Bu sebeple tasarlayıp ürettiğimiz her aksesuarımız ömür boyu bakım ve onarım garantisi altındadır.

Türkiye’nin her alanına hızlı ve ücretsiz kargo imkanı ile de beğenerek satın almış olduğunuz ürünlerinize kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Her anınızda Elmas İş hep yanınızda…

Yorum Yap