Mustafa Kemal Atatürk Yüzük, Kolye, Bilekli & Kol Düğmesi

Mustafa Kemal Atatürk Yüzük, Kolye, Bilekli ve Kol Düğmesi Modelleri 2020 | Elmas İş

Elmas İş olarak 1947 yılından bugüne siz değerli müşterilerimiz için birbirinden şık ve modayı takip eden gümüş aksesuar koleksiyonu hazırlamakta ve sizlerin beğenisine sunmaktayız.

Her bir koleksiyonumuz uzman ekibimiz tarafından özenle hazırlanmaktadır. Ürünlerimizin her birinde 925 ayar gümüş kullanılmaktadır. İsteğinize bağlı olarak 10 ayar ya da 14 ayar sarı veya beyaz altın kullanarak da üretim yapabilmekteyiz.

Özel koleksiyonumuz arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aksesuarları göz kamaştıran tasarımları ile Elmas İş sayfasında sizleri bekliyor. Sizde içinizde bitmek bilmeyen ve hiçbir zaman tükenmeyecek olan Ulu Önder Mustafa Kemal’e olan sevgi, saygını ve hayranlığınızı, kullandığınız aksesuarlar ile çevrenize gurur ile yansıtabilirsiniz. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Hayatı (1881- 193∞ )

Kısacık hayatına dünya sahnesini bile değiştirmeyi başaran nadir liderlerden biridir Mustafa Kemal. Büyük düşüncelerin adamı, bir devlet mimarı olan Atatürk, Osmanlı İmparatorluğu’nun son zamanlarında 1881 yılında Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım’ın oğlu olarak dünyaya geldi. Daha çocuk yaştayken babasını kaybetmesi hayatının en derin izlerinden birini yaşattı kendisine ve annesinin ikinci evliliği onu yatılı okula ve askerliğe doğru itti. Bu tercihler de O’nun, Türkiye’nin Atatürk’ü olmasında etkili oldu. Bugün Yunanistan’ın başkenti olan Selanik’te gözlerini açtı ama doğduğu kentin Osmanlı topraklarından ayrılmasına da tanıklık etti gözleri.

Osmanlı’nın ard arda kaybettiği savaşlar kazanma azmi üzerinde etkili oldu ve 1905 yılında Harp Akademisi’nden mezun olan Mustafa Kemal, mezuniyetinin üzerinden sadece 10 yıl geçmişken Çanakkale cephesinde bir yıldız gibi parladı.

“Çanakkale Geçilmez” diyerek Osmanlı’nın 1. Dünya Savaşı’nda böylesi bir başarı kazandığı tek cephede imzası olan Mustafa Kemal Atatürk o tarihten sonra ölene kadar hep göz önünde ve tartışılan bir isim olmuştur.

Askeri ve toplumsal dehası ile kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti kadar, savaştığı düşmanları tarafından bile kabul edilen kaç lider var ki bu dünyada?

Bu aşamaya yavaş yavaş gelindi tabiî ki. 1893 yılında Selanik Askeri Rüştiyesi’ne giren ve bu okulda ikinci ismini de alan Mustafa Kemal Selanik Askeri Rüştiyesini bitirdikten sonra 1896 yılında Manastır Askeri İdadisine başladı. 1896-1899 yıllarında Manastır Askeri İdadisini bitirip, İstanbul Harp Okulunun piyade bölümüne yazıldı. Sonrasında ise 1902 yılında Harp Okulundan teğmen rütbesini alarak Harp Akademisine girdi. 1903 yılında üsteğmenliğe yükselen Mustafa Kemal 1905 tarihinde yüzbaşı rütbesi ile Harp Akademisinden mezun oldu.

Mustafa Kemal, Harp Okulu ve Harp Akademisi’ndeki öğrenciliği yıllarında ülke ve millet sorunları ile yakından ilgilenmiştir. Ayrıca bu dönemde aydın ve ileri görüşlü bir subay olarak tanınmıştır. Bu nedenle ile Harp Akademisi mezuniyeti sonrası yönetim karşıtı fikirlerinden dolayı kısa bir sürede olsa gözaltında tutulmuştur ve ilk görev yerleri de bu nedenle yurtdışı olmuştur.

Önce Şam’a atanan Mustafa Kemal daha sonra merkezi Manastır’da bulunan 3. Ordu karargâhına atandı. Karargâhın Selanik’teki kurmay şubesinde çalışmaya başladı. Kendisine Selanik’teki görevine ek olarak Üsküp-Selanik arasında Doğu Demiryolu Müfettişliği görevi verildi.

İttihat ve Terakki Cemiyeti Merkez Komitesi’nce Meşrutiyet’in ilanını takiben baş gösteren tepkileri önlemek için Trablusgarp’a gönderildi. Buradaki huzursuzluğu giderdikten ve devlet otoritesinin kurulmasını sağladıktan sonra Ocak 1909’da Selanik’e döndü.3. Ordu Selanik 2. Redif Tümeni Kurmay Başkanlığına getirildi. 31 Mart Vakası’nın bastırılmasında görevli olanlardan biriydi.

Mayıs 1910'da, Arnavutluk'ta çıkan isyanı bastırmak üzere düzenlenen harekâtta, Harbiye Nazırı Mahmut Şevket Paşa'nın yanında görev aldı. 6 Eylül 1910'da Mustafa Kemal'in, 3. Ordu Subay Talimgâhı Komutanlığına ataması yapıldı. 1911 yılında İstanbul'da Genel Kurmay Başkanlığı emrinde çalışmaya başladı. 1911 yılında Trablusgarp Savaşı’na gönüllü olarak katıldı. Rütbesi binbaşılığa yükseltildi. Mustafa Kemal bir grup arkadaşıyla birlikte Tobruk ve Derne bölgesinde görev aldı.

1912'de Balkan Savaşı başlayınca Mustafa Kemal Gelibolu ve Bolayır'daki birliklerle savaşa katıldı. 21 Temmuz 1913’te kurmay başkanlığını yaptığı Bolayır Kolordusu, Edirne’yi Bulgarlardan geri aldı. Aynı yıl Sofya’ya askerî ataşe olarak atandı. Bu görevde iken 1914 yılında yarbaylığa yükseldi. Askerî ataşelik görevi Ocak 1915'te sona erdi.

Bu görevin sona ermesi ile 1.Dünya Savaşı cephelerinden Çanakkale’de yer aldı ve dünya sahnesine çıkışı bu sayede oldu. O tarihten sonra da adı hep zaferlerle anıldı.

İngiliz Yazar Alan Moorehead’in dediği gibi “O genç ve dahi Türk Şefi'nin o esnada Çanakkale'de bulunması, müttefikler bakımından talihin en acı darbelerinden biridir.”

1919’da Samsun’a çıkışı ile başlayan Türkiye Cumhuriyeti yolculuğu ise gözlerini hayata kapadığı 10 Kasım 193∞ ’e kadar devam etti.

En Ünlü Savaşlardaki Başarıları

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, asker kökenli olduğu için hayatı boyunca birçok savaşta yer almış ve o savaşların çoğuna komutanlık etmiştir. Katıldığı savaşlarda askeri dehasını her seferinde konuşturan Atatürk’ün başarılarını anlatmaya sayfalar yetmez ama biz yine de kronolojik bir sıralama yapalım:

31 Mart Vakası (13 Nisan 1909)

Arnavutluk İsyanı (15 Ocak 1911)

Trablusgarp Savaşı (15 Ocak 1911)

İkinci Balkan Savaşı (29 Eylül 1911)

Çanakkale Savaşı (18 Mart 1915)

Doğu (Kafkas) Cephesi (1916-1917)

Suriye- Filistin Cephesi (1917-1918)

Kurtuluş Savaşı (1919-1923)

Sakarya Savaşı (20 Ekim 1921)

Büyük Taarruz(4 Mart 1922)

31 Mart Vakası (13 Nisan 1909)

Bu başarılar içinde  “Çanakkale Geçilmez “ diyerek savunduğu Çanakkale ve “Geldikleri Gibi Giderler“ diyerek ilk ışığını yaktığı “Kurtuluş Savaşı” ve bu savaşın her bir cephesi özel öneme sahiptir. Öyle ki bu savaşlar bittiğinde yanmış yıkılmış, tüm insan kaynağı tükenmiş, ekonomisi dibe vurmuş bir ülke kalmıştı geride.  Ve asıl savaş yeni başlıyordu; “Muasır Medeniyetlere” ulaşma savaşı…

Türkiye’yi Kurarken Atılan Adımlar

19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile çıkılan yolculuk dünya sahnesine yeni bir devlet kazandırdı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 29 Ekim 1923’te resmen kuruldu. Askeri zaferler sonrasında bu kez toplumsal devrimler zamanıydı ve devrimler de ardı ardına geldi.

Harf devrimi dedi, kılık kıyafet devrimi dedi, kadın erkek eşitliği dedi, kadının toplumsal yaşama katılımı dedi ve her biri yavaş yavaş oldu.

23 Nisan 1920’de henüz savaş devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak milletin yönetimini millete bırakan Mustafa Kemal Atatürk askeri zaferleri sosyal devrimle taçlandırmak için bir ömür harcadı.

Saltanatın kaldırılması ile başlayan toplumsal yenilenmede her gün yeni bir adım atıldı ve muasır medeniyet seviyesine adım adım yaklaşıldı. Öyle ki hayata gözlerini kapadığında sanayisi ayağa kalkmış, toplumda arasında sınırların olmadığı, dünyada saygı duyulan bir ülke bıraktı arkasında ve tüm bunları 15 seneye sığdırmayı başardı. 


Atatürk’ün Hayatta Önem Verdiği Değerler

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; Bir Osmanlı subayı olarak pek çok cephede ve savaşta görev yapmıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan liderin hayatta önem verdiği birçok değer bulunmaktaydı.

İlk olarak dürüstlük, çalışkanlık devlete ve millete saygılı olma, akla ve bilime önem vermek bu değerlerin başında gelmekteydi. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, her şeyin başında önce vatan birliğine çok önem verirdi.

Bütün bunlara ek olarak bağımsızlığa, bilime, eğitim ve öğretim faaliyetlerine, Türk Dili ve Türk Tarihine, dürüstlük, çalışkanlık ve güzel ahlak gibi değerler onun için oldukça önemliydi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Hobileri

Türk milletinin en büyük şansı olan ve dünya genelinde tanınan kahraman lider Mustafa Kemal Atatürk’ün hobileri de bir hayli dikkat çekici. Kitap okumayı, ata binmeyi, dans etmeyi, uçuş seyretmeyi ve yüzmeyi bir hayli severdi. Bütün bunların yanı sıra Rumeli türkülerine, güreşe ve ona çok çok yakışan zeybek oyunlarına büyük bir ilgisi vardı.

Oldukça zengin bir kütüphaneye sahip olan büyük lider çok iyi bir okuyucuydu. Özellikle toplum bilimi, siyaset, fen bilimleri ve biyografiler gibi birçok alanda kitap okumuştur. Cephede bile okumaktan geri kalmıyordu.

Kimi günler ise üzerinde çalıştığı ve bir sonuca bağlamak istediği konular hakkında bıkmadan usanmadan hatta uyumadan kitap okumaya devam ettiği bilinmektedir.

Denizi çok severdi. Özellikle Florya’da kaldığı günlerde eski fotoğraflardan da görüleceği üzere denize açılmak ve kürek çekmek hobisiydi. Bu hobisi sebebi ile köşkte bir kürek aleti bile bulunmaktaydı.

Çok ender görülen bir müzik kulağına sahipti. Alaturka, opera ve halk müziği hakkında bilgi sahibiydi. Aktif ve seçkin bir dinleyici olan Mustafa Kemal Atatürk sık sık konserlerin yapılmasına ön ayak olmuş ve sanata ne kadar değer verdiğini ortaya koymuştur. Bunun yanı sıra diğer sanat dallarından biri olan tiyatroya da bir hayli ilgi duymaktaydı.

Hayvan sevgisini ise bilmeyen yoktur.  Tüm hayvanları seven Atatürk’ün köpeklerinin onun yaşamındaki yeri ayrıydı. Köpekleri Alp, Alber ve Foks yaşadıkları süre içinde Atatürk’ün en yakın dostu olmayı başarmışlardı.

Doğa onun kendini dinlediği yerdi. Bu sebeple her daim fırsat buldukça Atatürk Orman Çiftliğine gider ve modern tarıma geçilebilmesi için yürütülen çalışmalara bizzat katılırdı.

Tüm bu özellikleri O’nu dünya üzerinde en çok tanınan Türk haline getirdiği gibi, mazlum milletlerin de yol göstericisi olmuştur.  Nice ünlü devlet adamı ve asker rakibi hatta düşmanı olsalar bile bu büyük adamla aynı zamanda yaşamış olduğu için bile gurur duyduğunu ancak tanıyamadığı için üzüntü duyduğunu dile getirmiştir.

Öte yandan dünyanın dört bir yanında farklı farklı ülkelerde yer alan heykelleri de O’nun çağları aşan asker ve devlet adamlığının etkisini göstermektedir.  Avustralya, İsrail, Yeni Zelanda, Meksika, Küba,  Japonya, Şili ve Venezuela ‘ya adar uzanan coğrafyada etkisi ve heykelleri vardır.

“Yurtta Barış Dünyada Barış” düsturunun sahibi, savaşçı olmasına rağmen aslında barışın tesisi için çaba harcayan Atatürk hakkında söylenenler de onun ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu ortaya koymaktadır.

ABD Başkanı Franklin Roosevelt : “Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.”

Yunanistan Başbakanı  Eleftherios Venizelos : “Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir. Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir.”

İngiltere Başbakanı Winston Churchill : “Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka bir şey değildir.”

Afgan Kralı Emanullah Han : “O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.”

Fransa Cumhurbaşkanı Albert Lebrun : “ Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.”

Hint Parlamento Heyeti Başkanı Sucheta Kripalani : “Atatürk, yalnız Türk Milleti'nin değil, özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderiydi. O'nun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk.”

İsrail Başbakanı Ben Gurion : “ Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20. yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkılapçı olmuştur.”

Kemal Atatürk Kolye Modelleri

Kemal Atatürk kolye modelleri göz kamaştıran tasarımları ile sayfamızda sizleri bekliyor. İçinizde bitmek bilmeyen Mustafa Kemal Atatürk sevgi ve saygısını kullandığınız aksesuar tasarımları ile çevrenize yansıtmak artık çok daha kolay.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası, silueti ve portresi kullanılarak tasarlanıp üretilen kolye modelleri ile sizde stil sahibi olduğunuzu kanıtlarken ayrıca içinizde taşıdığınız sevgi ve minnet duygusunu etrafınıza gösterebilirsiniz.

925 ayar gümüş kullanılarak üretilen her bir Atatürk aksesuarı her yaştan bey ve bayanın severek beğeni ile tercih ettiği takıların başında gelmektedir. Dilerseniz beğendiğiniz kolye tasarımları 10 ayar ya da 14 ayar sarı veya beyaz altın kullanılarak da üretebilmekteyiz.

Değerli ve yarı değerli taşlar ile bezenerek süslenen ve muazzam tasarımlar olarak boyunlarda ki yerini alan gümüş Atatürk kolye modelleri tasarım aşamasında kullanılan sembol ve motifler ile de oldukça dikkat çekmektedir.

Sizde kendiniz için ya da sevdikleriniz için göz kamaştıran Kemal Atatürk kolye modelleri arasından seçim yaparak şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Kemal Atatürk Yüzük Modelleri


Kemal Atatürk yüzük modelleri günümüz bey ve bayanların yoğun ilgi gösterdiği ve severek kullandığı aksesuarların başında gelmektedir. Çocukluk yıllarından beri içlerinde bitmek bilmeyen Ulu Önder Atatürk sevgisi ile büyüyen ve sevgilerini hangi yaşta olursa olsun devam ettiren Atatürk severler için özel olarak tasarlanıp üretilen Kemal Atatürk yüzük modelleri en güzel halleri ile sizleri bekliyor.

Klasik, modern ve spor tarzlarda tasarlanıp üretilen gümüş yüzük modelleri 925 ayar gümüş kullanılarak üretilmekte ve sizlerin beğenisine sunulmaktadır. Kimi mavinin en güzel tonu olan safir taşının eşlik ettiği yüzükler kimi zamanda doğanın rengi olan ve onu yansıtan zümrüt taşının cazibesi ile parmaklardaki yerini almaktadır.

Titizlik ve bin bir emek ile üretilen Atatürk yüzükleri tasarım aşamasında kullanılan sembol ve motiflerde aksesuarlara ayrı bir güzellik katmaktadır. Bunun yanı sıra Atatürk imzasının, siluetinin ve portresinin kullanıldığı gümüş yüzükler her geçen gün popülerliğini arttırarak yoluna devam etmektedir.

Sizlerde modayı takip etmek ve şıklık yarışında önde olmak amacı ile göz kamaştıran Atatürk aksesuar modelleri arasından seçim yapabilir ve kombinlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kemal Atatürk Kol Düğmesi Modelleri


Kemal Atatürk kol düğmesi modelleri tasarımları ile şıklığınızı tamamlarken içinizden taşan Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ve minnettarlığını da çevrenize gösterebilirsiniz.

Günümüz beyleri şık olmayı ve her daim birbirleri ile yarışmayı severler. Bu sebeple günlük hayat ve özel hayatlarında stil sahibi olduklarını ortaya koymak isteyen erkekler kullandıkları aksesuarları özenle seçmektedir.

Kadınlar kadar aksesuar alternatifi konusunda şanslı olmayan ve daha az aksesuara sahip olan beyler sayılı aksesuar ile tarz sahibi olduklarını kanıtlamak isterler. Özellikle erkeklerin kullandığı ve iş hayatı ya da özel hayatlarının vazgeçilmezi olan kol düğmesi tasarımları onların vazgeçemedikleri tasarımların başında gelmektedir.

Özellikle son yıllarda her geçen gün modellerine bir yenisini daha katarak popülerliğini devam ettiren Kemal Atatürk kol düğmesi modelleri muazzam tasarımları ile beylere kombin seçimlerinde eşlik etmekte.

Taşlı ve taşsız modellerinin yanı sıra tasarım aşamasında Atatürk imzasının, portresinin ve siluetinin kullanıldığı göz alıcı kol düğmeleri ile sizde tarzınızı tamamlarken sevgi ve saygı duyduğunuz Mustafa Kemal Atatürk’ü her daim yanınızda hissedebilirsiniz.

Özel günlerde kendiniz ya da sevdikleriniz için özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz Ulu Önder Atatürk kol düğmesi tasarımları arasından seçim yapabilir ve girdiğiniz ortamlarda şıklığınız ile adınızdan söz ettirebilirsiniz. 

Kemal Atatürk Bileklik Modelleri

Kemal Atatürk bileklik modelleri ile şık olurken aynı zamanda sevgisini içinizde taşıdığınız Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Atatürk her daim sizinle olacaktır.

Göz kamaştıran tasarımlarının yanı sıra anlamları ile de yrı bir öneme sahip olan Atatürk bileklik modelleri uzman ekibimiz tarafından 925 ayar gümüş kullanılarak üretilmektedir.

Değerli ve yarı değerli taşların eşlik ettiği Atatürk imzası, silueti ve portresinin kullanıldığı bileklik modelleri ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Tasarım aşamasında motiflerin ve sembollerin özenle seçildiği titizlik ile üretilen Kemal Atatürk bileklik modelleri özel ve günlük hayatınızda sizlere eşlik etmek için Elmas İş sayfasında sizleri beliyor. Beğenmiş olduğunuz aksesuar modellerini isterseniz sarı ya da beyaz altın kullanarak da üretebilmekteyiz.

Standart hazır modellerin yanı sıra kişiye özel olarak usta eller tarafından sabır ve özen ile tasarlanıp üretilen Atatürk bileklik modelleri arasından da seçim yaparak kendinizi daha özel hissedebilirsiniz.

Türkiye Devleti kurucusu ve il Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk yazılı, imzalı veya siluetli tüm ürünler Elmas İş'te.

Yorum Yap