Oğuz Kağan Mührü Nedir | Oğuz Kağan Mührü Aksesuarları

Oğuz Kağan Mührü Nedir | Oğuz Kağan Mührü Aksesuarları

Elmaş İş gümüş tasarım atölyesi olarak göz alıcı aksesuarların yanı sıra sizleri bilgilendirmek ve merak ettiklerinizi cevaplamak adına blog yazılarımız yazmaya devam etmekteyiz. Bu yazımızda herkes tarafından beğeni ile kullanılan ve anlamı ile de oldukça dikkat çekici olan Oğuz Kağan mührü hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Günümüzde aksesuarlar kadın ve erkeler için kombinlerin vazgeçilmezler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda güzelliklerinin yanı sıra satın alınan ve kullanılan aksesuarların anlamları da oldukça merak edilmekte ve özellikle de taşıdıkları anlamlara göre tasarımlar tercih edilmektedir. Bu aksesuarlar arasında yer alan bir tasarım da tabi ki mühür kullanılarak tasarlanıp üretilmiş olan yüzük, kolye, kol düğmesi ve bilekliklerdir.

Gelin bu blog yazımızda Oğuz Kağan kimdir, Oğuz Kağan mührü üzerinde ne yazıyor ve Oğuz Kağan Mührü taşımanın faydaları hakkında merak ettiklerinizi hep beraber inceleyelim.


Oğuz Kağan Mührü Nedir?

Oğuz Kağan mührü; Türkmenistan da bulunan Margus yerleşim bölgesinde arkeologlar tarafından yapılan kazılar sırasında bulunmuştur. M.Ö. 2000’li yıllarda yapılmış olan kazı çalışmaları hesap edildiğinde nereden baksanız dört bin yıllık bir zamana tekabül ettiğini görebilirsiniz.

Mühür, arkeologlar tarafından yapılan kazılar sırasında “Gonur-depe” adı verilen kral mezarından çıkartılmıştır. Bu kazılar sırasında mühür ile birlikte keçi, akrep, yılan, kanatlı aslanlar, gelincikler, laleler ve leopar ile süslenmiş olan göz alıcı objelerde bulunmuştur. 

Mühür üzerinde yer alan işaret ya da sembollere bakacak olursak ilk olarak dairelerin, üç ok ve bir adet yayın dikkat çektiğini görebiliriz. Mühürde bulunan dairelerin tesadüfü olarak mühürde yer almadığı ve bu dairelerin Tanrısallığın ve mükemmelliğin simgesi olarak kabul edildiği bilinmektedir.

Ayrıca dairede bulunan başlangıç ve bitiş noktasının Tanrıya yapılmış olan bir atıf ve sahip olduğu kutsallığa gönderme olarak kabul edilmiştir. Kimi kayıtlara göre ise daire Oğuz Kağan ve onun maneviyatından bahsetmek, onun kalıcı ve sonsuz oluşuna işarettir.


Oğuz Kağan Kimdir?

Oğuz Kağan; Türklerin efsanevi atası olarak kabul edilmektedir. Biri mitolojik, ikisi tarihi olmak üzere üç kişiliği birleştirmiş bir destan kahramanıdır. Uz Han, Uğuz Hanya da Oğur Han olarak da bilinen Oğuz Kağan, M.Ö.234 yıllarında dünyaya gelmiştir.

Dedesi Kabihan, babası “Kara Kağan” olarak bilinen Teoman’dır. Annesi ise Ay Kağan’dır. Oğuz Kağan destanına konu olan diğer adıyla Oğuz Han, diğer yandan da Büyük Hun Türk İmparatorluğunun kurucudur.

Destanlara bile konu olan bu büyük kahramanın, anlatılanlara göre doğduğu andan itibaren hayatı mucizeler ile doludur. Oğuz Han’ın
doğduğu an itibariyle onun Tanrı’nın kutuna yani yaşam gücüne sahip olduğu anlaşılmıştır.

Pek çok mucizenin yaşandığı hayat hikayesin de ilk olarak dikkat çeken Oğuz Han’ın sadece doğduğu an annesinden süt emmiş ve sonrasında yemek yemeğe başlamıştır. Hatta kısa süre içinde büyümüş ve hemen konuşmaya başlamıştır.

Bunun yanı sıra bir yaşına gelmeden okunu ve yayını alarak avlanmaya gittiği rivayetler arasında bulunmaktadır. Bu olanlar sebebi ile Türkler arasında namı hızla yayılmış ve diğer mitolojik özellikleri de Türk destanlarında yer almıştır.


Oğuz Kağan Mührü Anlamı


Mühürde dikkat çeken ilk şey tabi ki üzerinde yer alan daireler, yay ve oklardır. Tarih sayfalarına baktığımızda Oğuz Kağan’ın altı oğlu hükümdarlığın sembolü olarak kabul edilen bir altın yayı ve üç gümüş oku, avlanmaya çıktıkları sırada bulur ve babalarına getirirler.

Oğulların bulduğu “Altın Yay” ve “Üç Gümüş Ok” un, “Atilla’nın Kılıcı” gibi Tanrı tarafından gönderilmiş olduğuna inanılmakta ve hakanlık sembolü olarak kabul edilmektedir. Ayrıca yay ve oklar Türk kainat anlayışına göre hakimiyetin temsilcileridir.

Aslında oğullar tarafından bulunan okları ve yayı, Oğuz Kağan vezirine gömmesi için emretmiştir. Sonrasında ise Oğuz Kağan yayı bulan çocuklarını Batı ülkelerine, okları bulan çocuklarını ise Doğu ülkelerine tayin etmiştir.

Oğuz Kağan mührü anlamı ise aslında üzerinde yer alan işaretler nedeniyle; Tanrısallığın, sonsuzluğun ve mükemmelliğin simgesini temsil etmesidir.


Oğuz Kağan Mührü Yüzük

Oğuz Kağan mührü yüzük modelleri meraklıları işin özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz şık ve bir o kadar da göz alıcı güzelliğe sahip olan yüzük modelleridir.

Her biri 925 ayar gümüş kullanılarak üretilmiş olan Oğuz Kağan mührü yüzük tasarımları el işçiliği ile usta eller tarafından bin bir emek ve özen ile hazırlanmaktadır.

 

Ömür boyu bakım ve onarım garanti kapsamı altında yer alan gümüş yüzük modellerini dilerseniz 10 ayar ya da 14 ayar sarı ya da beyaz altın seçenekleri ile de üretilebilmektedir. 

Sizde özel günlerde ya da günlük hayatta kullanmak amacı ile hem kendiniz hem de sevdikleriniz için bu özel yüzük tasarımlarını tercih edebilir ve şık olmanın tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz de kişiye özel yüzük modellerini tercih ederek tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.


Oğuz Kağan Mührü Kolye

Oğuz Kağan mührü kolye modelleri boynunuzu süslemek için sayfamızda siz değerli müşterilerimizi bekliyor. Sizde birbirinden güzel kolye tasarımları ile stil sahibi olduğunuzu ortaya koyabilir ve şıklık yarışında önde olabilirsiniz.

İşinde deneyimli ve uzman olan ekip arkadaşlarımız tarafından tasarlanıp üretilen kolye modellerinde 925 ayar gümüş kullanılmaktadır.

 

Her biri el işçiliği ile yapılan bu göz alıcı kolyeleri kendiniz için ya da özel günlerde sevdiklerinize hediye etmek için tercih edebilirsiniz. Kolye modellerimiz ömür boyu garanti kapsamında olduğu için uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra standart modeller bana göre değil ben bana özel olarak yapılan aksesuarları tercih ederim derseniz usta eller tarafından kişiye özel olarak tasarlanıp üretilen gümüş kolye modellerimizi tercih edebilirsiniz.

Oğuz Kağan Mührü Kolye Taşımak


Oğuz Kağan mührü gümüş kolye taşımak her daim size hem şıklık katacak hem de taşıdığı anlam bakımından da sizin iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Üzerinde yer alan simge ve işaretlerin taşıdığı Tanrısallık, mükemmellik ve sonsuzluk anlamları ile siz de maneviyatı olan ve güzelliği ile göz kamaştıran bir kolyeye sahip olabilirsiniz.

Oğuz Kağan Mührü Bileklik


Bu bilekler ile sizde göz alıcı şıklığı yakalayabilir ve stil sahibi olduğunuzu ortaya koyabilirsiniz. 925 ayar gümüş kullanılarak tasarlayıp üretmiş olduğumuz her bir bileklik el işçiliği ile uzman kadromuz tarafından üretilmektedir.

Tercihinize bağlı olarak beğenmiş olduğunuz Oğuz Kağan mührü bileklik tasarımları sarı ya da beyaz altın olarak da yapabilmekteyiz. Ayrıca isteğinize bağlı olarak kişiye özel üretimde yaptırabilirsiniz. Bu sayede özel günlerde ya da günlük hayatınızda dikkat çekici ve size özel olan bilekliklere sahip olabilirsiniz.

 


Oğuz Kağan Mührü Kol Düğmesi

Günümüz erkekleri için şık olmak oldukça önemlidir. Bu nedenle hem kıyafet seçimlerinde hem de aksesuar seçimlerinde oldukça seçici davranmaktadırlar.

Özellikle özel günlerin ve gecelerin vazgeçilmez kıyafetlerinden biri olan takım elbiseler beyler için olmazsa olmaz seçimleri arasında yer almaktadır.

 

Tabi ki takım elbise kombinlerinin vazgeçilmez tamamlayıcısı olan kol düğmeleri de erkeklerin önemli aksesuarları arasında ilk sıralarda gelmekte.

Uzman ekibimiz tarafından sizin için hazırlanıp beğeninize sunulan gümüş kol düğmeleri ile sizde kombinlerinizi en iyi şekilde tamamlarken göz alıcı olmanın da tadını çıkarabilirsiniz.

Oğuz Kağan Mührü Kol Düğmesi her biri 925 ayar gümüş kullanılarak tamamen el işçiliği ile üretilmektedir. Talebiniz olursa kol düğmelerini sarı ya da beyaz altın kullanarak da üretebilmekteyiz.

Standart olarak üretilmiş olan kol düğmeleri yerini size özel olarak tasarlanıp üretilen kişiye özel kol düğmelerini tercih ederek farkınızı ortaya koyabilirsiniz.


Oğuz Kağan Mührü Tasarımlar Elmas İş’te

Uzun yıllardan beri siz değerli müşterilerimiz için gümüş aksesuar koleksiyonu hazırlamakta ve sizlerin beğenisine sunmaktayız. Sizlerde şık olmak ve stilinizi tamamlamak adına hem kendiniz hem de sevdikleriniz için aksesuarlarımız arasından seçim yapabilir ve dikkat çekici olabilirsiniz.

Tasarlayıp ürettiğimiz aksesuarlarımızın her biri uzman ekibimiz tarafından 925 ayar gümüş kullanılarak üretilmektedir. İsterseniz beğenmiş olduğunuz bileklik modellerini 10 ayar veya 14 ayar sarı ya da beyaz altın kullanarak da üretebilmekteyiz.

%100 müşteri memnuniyeti Elmas İş gümüş tasarım atölyesi için çok önemlidir. Bu nedenle üretilen her bir aksesuarımız ömür boyu bakım ve onarım garantisi kapsamındadır. Sizlerde böylece beğeni ile satın almış olduğunuz aksesuar modellerini uzun yıllar gönül rahatlığı içinde kullanabilir ya da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Siparişlerimizde teslimat süremiz 7 iş günüdür. Kişiye özel olarak hazırlanan ve usta eller tarafından tasarlanıp üretilen el işi modellerde teslimat sürelerinde değişiklik olabilmektedir.

Siparişleriniz hazırlandıktan sonra sistemimizde kayıtlı olan mail adresinize kargo takip numaranız gönderilmektedir. Bu sayede sizlerde siparişinizin nerede olduğunu ve size ne zaman teslim edileceği konusundaki tüm detaylara kolayca ulaşabilirsiniz.

Beğendiğiniz aksesuarları uygun fiyatlarda nakit ya da kredi kartına taksit imkanı ile satın alabilirsiniz. Türkiye’nin her yerine ücretsiz kargo hizmetimiz ile de satın almış olduğunuz takılara kısa bir süre içinde ulaşabilirsiniz. 

Yorum Yap