Gümüş Kolye Üretimi Nasıl Yapılır | Elmas İş

Gümüş Kolye Üretimi Nasıl Yapılır | Elmas İş

Elmas İş gümüş tasarım atölyesi olarak uzun yıllardan beri siz değerli müşterilerimiz için birbirinden güzel ve özel tasarımlara sizler için tasarlayıp üretmekteyiz.

Aksesuarlarımızın her biri uzman ekibimiz tarafından 925 ayar gümüş kullanılarak üretilmektedir. İsterseniz beğenmiş olduğunuz tasarımları 10 ayar ya da 14 ayar sarı veya beyaz altın kullanarak da üretebilmekteyiz.

Takılar arasında bey ve bayanlar tarafından yoğun olarak tercih edilen gümüş kolye modellerini de sayfamızda bulabilir ve uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

Bu blog yazımızda gümüş kolye üretimi ve gümüş kolye üretim aşaması ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilir ve merak ettiğiniz her sorunun cevabını bulabilirisiniz.

Gümüş Kolye Üretimi

Geçmişten günümüze popülerliğini devam ettiren kolyeler ile sizlerde şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.  Gümüş kolyelerin üretim aşamalarına bakacak olursak her aksesuarda olduğu gibi gümüş kolyeler de belli başlı aşamalardan geçerek tüm güzellikleri ile vitrinlerdeki yerini almaktadır.

 Gümüş aksesuarlar üretilmeden önce tabi ki yapılacak olan tasarıma karar vermek ilk aşamadır. Sonrasında yapılacak olan çizim ve ölçüm aşamalarının ardından kullanılacak olan gümüş madeni temin edilerek üretim aşamasına geçilmektedir.

Gümüş Kolye Yapımı

Gümüş kolye yapımı her aksesuar yapımında olduğu gibi titizlik ve dikkat isteyen bir işlemdir. Kaliteli ve göz alıcı tasarımları üretmek içinde üretim aşamasında oldukça dikkat edilmelidir

Günümüzde pek çok gümüş kolye yapımı üreticisi yüksek kar elde etmek ve maliyeti aşağıya çekmek amacı ile üretimde bakır kullanımına yer vermektedir.  Kullanılan bakır madenide üretilen gümüş aksesuarların kalitesiz ve renginin kızıla dönü olmasına sebebiyet vermektedir.

Elmas İş gümüş tasarım atölyesi olarak müşteri memnuniyeti firmamız için oldukça önemli. Bu sebeple kaliteli ve uzun ömürlü aksesuarlar üretmek amacı ile gümüş üretiminde asla bakır madenine yer vermemekteyiz. Onun yerine gümüş kolye yapım aşamasında kendi yöntemimiz olan alloy karışımını tercih etmekte ve bu sayede kızıl renge dönüşmeyen kaliteli şık tasarımları üretebilmekteyiz.

Gümüş Kolye Üretim Aşaması

Gümüş kolye üretim aşaması öncesi yapılacak olan ilk işlem tabi ki hangi modelin yapılacağı kararının verilmesidir. Taşlı mı yoksa taşsız tasarım yapılacak ise ona göre gerekli işlemler sırası ile gerçekleştirilir.

Örneğin taşlı bir kolye tasarımı üretilecek ise muhakkak 1000 ayar gümüş kullanılması gerekmektedir.  Bunun nedeni ise taşın kolaylıkla sıvanmasını sağlamaktır.

Gümüş kolye üretim aşaması için önemli bir detay olan değerli ya da yarı değerli taşların bileklik üzerine konması ve sıvama işlemini titizlik ile yapılmalıdır.

Gümüş Kolye Üretim Şekli

Gümüş kolye üretim şekli aşamaları Elmas İş uzman kadrosu tarafından özen ile yapılmaktadır. İlk olarak istenilen kolye modelinin üç boyutlu olacak şekilde çizim hazırlıkları yapılmaktadır. Gümüş kolye üretim şekli sırasında çizim aşaması tamamlandıktan sonra müşteriye sunulan çizim için onay alındıktan sonra kalıp yapımı aşamasına geçilmektedir.  Kalıp işlemi tamamlandıktan sonra döküm yapılabilmesi için kalıp kauçuğa alınır.

Gümüş kolye üretim şekli aşamasında seri üretimin olabilmesi için mum olarak çoğaltılan takı, sonrasında döküm için alçı fanusların içine yerleştirilir. Daha sonra ise fırına konularak yaklaşık 750°C’de 12 saate yakın pişirilmesi amacı ile fırında bırakılmaktadır.

Gümüş kolye üretimi nasıl yapılır. Elmas İş ayrıcalığı ile size dilediğiniz gümüş kolye üretimini yaptırabilirsiniz.

İlgili Diğer Bloglarımız:
 


Gümüş Yüzük Üretimi

Gümüş yüzük üretimi hakkında merak ettiğiniz her şeyi ilgili blog yazımızda bulabilir ve aradığınız soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. İlgili yazımızı görmek ve hemen incelemek için tıklayınız.

Gümüş Küpe Üretimi

Gümüş küpe üretim aşamaları ile merak ettiğiniz tüm detaylara sayfamızda yer alan ilgili blog yazımızdan ulaşabilirsiniz. Yazımızı görmek için tıklayınız. 

Gümüş Bileklik Üretimi

Gümüş bileklik üretim aşamaları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için sayfamızda yer alan ilgili blog yazımızı inceleyebilirsiniz. Yazımızı görmek için tıklayınız. 

Gümüş Rozet Üretimi

Gümüş rozet üretimi hakkında merak edilen tüm ayrıntıları internet sayfamızda yer alan gümüş rozet üretimi yazımızda bulabilirsiniz. İlgili yazımızı görmek ve incelemek için tıklayınız. 

Gümüş Kol Düğmesi Üretimi

 Gümüş kol düğmesi üretim aşamaları hakkında aradığınız tüm detayları ilgili blog yazımızdan ulaşabilir ve merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz. Yazımızı görmek için tıklayınız.

Yorum Yap